حذف دوباره اپلیکیشن های ایرانی توسط اپل

   نویسنده: رایانش ابری سپهر
1396/06/05
بر اساس آمارهای غیر رسمی، در ایران بیش از ۶ میلیون کاربر آیفون وجود دارد؛ کاربرانی که گویا به دلیل اقدامات اپل بر اساس قوانینی غیرشفاف، در آینده قادر به استفاده از اپلیکیشن و سرویس‌های بومی خود نخواهد بود.

 

به اشتراک بگذارید: 
 

روند حذف اپلیکیشن‌های سرشناس ایرانی طی هفته جاری از اپ‌استور بار دیگر در حالی سرعت گرفت که این بار دستمایه اپل موضوع تحریم‌های اقتصادی آمریکاست و به این ترتیب بیش از ۶ میلیون کاربر آیفون در ایران دوباره از خدمات کلیدی سرویس‌های این غول آمریکایی محروم می‌شوند.

در حال حاضر اپلیکیشن چندین استارتاپ ایرانی از اپ استور حذف شده‌اند که در میان آنها می‌توان به دیجی‌کالا، علی‌بابا، الوپیک، اسنپ، تخفیفان، دلیون و تپ‌سی اشاره کرد. از شواهد به نظر می‌رسد که اپ‌های ایرانی بیشتری قرار است با این مشکل مواجه شوند.

 

محمدجواد آذری جهرمی با ارسال پیامی در توییتر اعلام کرد: «احترام به حقوق مصرف‌کننده امروز یک اصل است و اپل رعایت نکرده است و ما پیگیر این موضوع هستیم.»

در پاسخ به توییت جهرمی، اپل هم طی بیانیه‌ای منتشر کرد مبنی بر اینکه «در راستای تحریم‌های آمریکا علیه ایران، اَپ استور اَپل نمی‌تواند برنامه‌های ایرانی مربوط به گوشی‌های آیفون را در خود جای دهد یا اقدام به توزیع آن‌ها کند. همچنین این شرکت نمی‌تواند با برنامه‌نویسان ایرانی داد و ستد داشته باشد.»

در همین راستا، محمدجواد آذری جهرمی در واکنش به اقدام شرکت اپل در حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از اپ‌ استور، در صفحه اینستاگرام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نوشت:

در دیداری که با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه داشتیم، پیگیر حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از اپ‌استور با همکاری یکدیگر هستیم.

از این رو اپلیکیشن های سپهر نیز در چند روز اخیر از اپ استور حذف شدند. شرکت سپهر در حال استفاده از روش های دیگر جهت فعال سازی دوباره اپ ها میباشد.

جهت اعتراض به این اقدام شرکت اپل اینجا کلیک کنید.

 

درآمد 70 هزار میلیارد تومانی فروشگاه‌های اینترنتی در ایران

   نویسنده: دیجیاتو
1396/06/27
تعداد فروشگاه‌های اینترنتی که اقدام به اخذ نماد اعتماد از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت کرده‌اند به ۲۵ هزار فروشگاه رسید.

 

به اشتراک بگذارید: 
 

بعد از محبوبیت و موفقیت فروشگاه‌های اینترنتی، بسیاری از جوانان صاحب کسب و کار و یا سرمایه گذاران بزرگ وارد حوزه فروش آنلاین شده‌اند. شور و هیجان فروشگاه‌های اینترنتی به حدی است که طبق آمار پایگاه اطلاع رسانی دولت، تا پایان سال 1395 بیش از 25 هزار فروشگاه اقدام به اخذ نماد اعتماد از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت کرده‌اند.

این آمار نشان دهنده بهره‌گیری مردم از امکانات و ابزارهای فناوری اطلاعات است که می تواند شکوفایی اقتصادی را رقم بزند. بهتر است بدانیم آمار مورد بحث در حالی اعلام می‌شود که در آن فروشگاه‌های اینترنتی در بستر فضای مجازی چون اینستاگرام و کانال‌های تلگرامی لحاظ نشده‌اند.

  • رشد بیش از 3 برابر تعداد فروشگاه‌های اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیکی

درآمد این تعداد فروشگاه‌های اینترنتی فقط از طریق پرداخت درگاه بانکی و بدون احتساب گزینه پرداخت در محل که برای بسیاری از آن‌ها فعال است، تا پایان سال گذشته (1395) بیش از 70 هزار میلیارد تومان برآورده شده است. این آمار و ارقام نشان می‌دهد که گروه‌های بسیاری از مردم راه کسب درآمد و ایجاد شغل را از طریق اینترنت فراگرفته‌اند. همچنین باید گفت که نقش رشد سه برابری خدمات دولت الکترونیکی در این چند سال اخیر برای رسیدن به این آمار بی تاثیر نبوده است.

  • ساخت اپلیکیشن‌های با محتوای بومی از جمله برنامه‌های دولت جدید

آمار دیگر این پایگاه اطلاع رسانی نشان می‌دهد که در دوره دولت یازدهم بیش از 100 هزار اپلیکیشن اندرویدی توسط 22 هزار گروه توسعه دهنده ساخته و عرضه شده است. باید توجه داشت که بسیاری از این اپلیکشن‌ها هم برای سازندگان آن‌ها و حتی برای کاربرانشان درآمدزا هستند.

گفتنی است دولت در برنامه ششم توسعه به دنبال ایجاد سالانه 950 هزار شغل است که 160 هزار از این تعداد در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تعیین شده است؛ ماموریتی که با رسیدن به آمار دو دهم درصد، فاصله بسیار زیادی تا رسیدن به رقم مطلوب و جهانی یعنی 1.87 درصد را دارد و هنوز به مرحله رضایت‌بخشی نرسیده است.

افزایش سهم فناوری و همگام شدن با پیشرفت روزافزون تکنولوژی در دنیا و کمتر سازمخالف زدن بعضی از کسب‌وکارهای سنتی در برابر کسب‌وکارهای مدرن از جمله مواردی است که می‌تواند با توجه به ظرفیت‏‌های بالقوه موجود، منجر به اشتغال‌زایی هرچه بیشتر در این حوزه شود.

منبع : مهر

دوره ی UI/UX برای پرسنل سپهر برگزار شد

   نویسنده:
1396/06/27
دوره ی UI/UX به میزبانی شرکت رایانش ابری سپهر برگزار شد. ما در سپهر همواره به بروز بودن تیم با آخرین اطلاعات پایبند بوده ایم، خوشبختانه خیلی از دستاوردها و موفقیت های ما نیز از همین اهمیت به آخرین دانش های نو بدست آمده است.

 

به اشتراک بگذارید: 
 

این دوره با هدف آشنایی شرکت کنندگان با اصول پایه ای تجربه کاربری و رابط کاربری برگزار گردید، اینکه برای طراحی ux یک محصول یا ایده ای که در ذهن وجود دارد از کجا باید شروع کرد.

فرهاد جعفری طراح تجربه کاریری سابق دیجی کالا و مدرس دوره:

- ۶سال سابقه فعالیت در حوزه طراحی و مشاوره محصول دیجیتال و تجربه کاربری
- سابقه همکاری به عنوان طراح محصول، تجربه کاربری و رابط کاربری با شرکت های حصین همراه (مایکت )، دیجی کالا و به پرداخت ملت
- مشاور و مجری پروژ های متعدد برای شرکت های یارا، مبنا، همراه اول، انارستان و...
- عضو انجمن اینتر اکشن دیزاین
- برگزاری چندین ورکشاپ و دوره تجربه کاربری

 

چطور یک مطلب خوب برای وبلاگ بنویسیم؟ یا 7 فرمان طلایی که من همیشه در نوشتن وبلاگم استفاده می کنم.

   نویسنده: نوید کوهی
1396/06/27
در این مطلب 7 نکته ی مهم که حتما باید در نوشتن وبلاگ یا توضیحات در وب سایت خود لحاظ کنید، به صورت خلاصه بیان شده است.

 

به اشتراک بگذارید: 
 

من معمولا مجبورم برای وبلاگم یا در بخش های مختلف از نوشته استفاده کنم . در این مطلب 7 نکته ی مهم که حتما باید در نوشتن وبلاگ یا توضیحات در وب سایت خود لحاظ کنید، به صورت خلاصه بیان کرده ام.

1-عنوان مطلب مهمترین بخش مطلب است!

همه ی کاربران اول عنوان را می خوانند و اگر از آن خوششان آمد ادامه ی مطلب را می خوانند. عنوان نباید کلی باشد یا با خواندن آن نفهمیم مطلب در چه رابطه ای است، یا اغراق آمیز باشد

حتی خیلی از کاربرها فقط چند کلمه ی اول عنوان را می خوانند.

گوگل هم به عنوان، نمره ی خیلی زیادی می دهد. و هر چقدر کلمه ی کلیدی شما برای سئو به ابتدای سطر نزدیک تر باشد امتیاز بیشتری می دهد.

پس:

  • یک عنوان شفاف، سر راست که ترجیحا با کلمات کلیدی مهم برای سئو شروع شده باشد برای مطلبتان انتخاب کنید.
  • در عنوان عباراتی مثل "چطور" یا "10 راه برای ..." به کار بردن هم می تونه مفید باشه
  • عنوان ها را شخصی کنید، یعنی به جای اینکه عنوان شما شبیه عنوانی باشد که یک گوینده ی خبر یا یک اعلان رسمی دارد شبیه عنوانی باشد که یک دوست به رفیقش می گوید. از این طریق اعتماد جلب کنید.
  • کاربرها وقت ندارند تا جای ممکن در عنوان هم به کاربر بگویید که این مطلب چقدر وقتش را می گیرد.

مثلا اگر مطلب در مورد راهنمایی کاربران برای ایجاد یک وب سایت است به جای اینکه بنویسید

"راهنمای ایجاد وب سایت" بنویسید

  "چطور وب سایتم را با یک راه ساده، خیلی سریع ایجاد کردم"

*رنگ ها معنی دارند!

 

2-عکس دومین موضوع مهم برای کاربر است تا بفهمد این مطلب به دردش می خورد یا نه.

عکس یک مطلب هر چه به دنیای واقعی نزدیک تر باشد بهتر است. در اینترنت پراست از عکس های رایگان که کاربران از آنها متنفرند . زیرا هزاران بار آنها را دیده اند. اما کاربرها عاشق عکس هایی هستند که مشخص باشد خودتان گرفته اید. تا جای ممکن از عکس های دست اول استفاده کنید.

همچنین عکس باید در یک نگاه مفهوم کلی را برساند . از عکس های کلی اجتناب کنید.

اگر مطلب شما در مورد درآمد میلیاردی فروشگاه های اینترنتی است. به جای این عکس:

که کلی است و در اینترنت هم زیاد دیده شده . از این عکس:

استفاده کنید. همه دیجی کالا را به عنوان پولدار ترین فروشگاه اینترنتی می شناسند.

3- هر چه طول پاراگراف ها کمتر ، متن شما بیشتر خوانده می شود

متن باید روان و ساده باشد و در چند جمله ی کوتاه بیان شود. نیازی نیست به متن پر و بال بدهید . اینجا امتحان تشریحی نیست که هرچه بیشتر بنویسید استاد نمره ی بیسشتری بدهد. سعی کنید تا جای ممکن خلاصه نویسی کنید.

 

4- از بولت لیست و لیست های شماره ای استفاده کنید.

واضح است که کاربری که حوصله ی خواندن ندارد با لیست های شماره ای خیلی راحت تر رابطه برقرار می کند.

مثل متن همین مقاله!

5-دستور دهید!

به جای در لفافه حرف زدن تا کاربر مجبور شود از لابه لای حرف های شما بفهمد چکار باید بکند به صورت مستقیم و مثل یک فرمانده ی نظامی دستور دهید.

مثلا اگر قرار است راه های پولدار شدن را بیان کنید به جای اینکه از مزیت های سیستم های حسابداری و ارائه ی آمار شرکت هایی که از این نرم افزارها استفاده می کنند بهتر است در یک جمله بنویسید : "همین امروز نظام مالی خود را با یک نرم افزار حسابداری سر و سامان دهید!"

 

6-از مثال استفاده کنید:

خیلی از کاربرها حال تطبیق دستور شما با کار خود را ندارند ولی با مثال به راحتی می فهمند منظور شما چیست.

مثل مثال هایی که در این مقاله زده شده است.

7-از بولد، ایتالیک، تغییر رنگ و سایز و غیره برای روح دادن به متن استفاده کنید.

این علامت ها هم برای سئو خوب است و هم به کاربر کمک می کند تا مطلب شما را راحت تر بخواند.